Nieuws

A16 bij Dordrecht dicht na ongeval: containers op de weg beland

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval gebeurde rond 11:00 uur. Op een betrokken voertuig stonden meerdere containers. Die zijn op de weg beland en de inhoud daarvan ligt verspreid over de rijbaan. Naast bergingswerkzaamheden, voeren we ook opruimwerkzaamheden uit.

Weggebruikers richting Rotterdam kunnen vanaf knooppunt Zonzeel omrijden via de A59, A27 en de A15. Zij volgen de borden ‘Utrecht’. Dit geldt ook voor het verkeer dat de omleiding volgt voor de werkzaamheden aan de A4 en de A29.

Via onze openbare verkeerscamera kun je live meekijken tijdens de afhandeling van dit incident.

Update 11:39 uur

Het verkeer dat vast staat voor het ongeval wordt onder begeleiding weggeleid. Zo kunnen zij hun weg vervolgen. We verwachten de A16 in de loop van de middag (rond 15:00 uur) vrij te geven. Tot die tijd dienen weggebruikers richting Rotterdam rekening te houden met extra reistijd.

Update 12:13 uur

Het ongeval is gebeurd op de omleidingsroutes van de werkzaamheden aan de A4 en de A29. Kom je vanuit Bergen op Zoom? Dan adviseren we om via de A58 richting knooppunt Zonzeel te rijden in plaats van de A17. Dan vermijd je de file die ontstaan is op die weg.

Vanaf knooppunt Zonzeel kun je rijden via de omleidingsroute richting Rotterdam (A59, A27 en de A15).

De tekst gaat verder onder de afbeelding

a16 containers

Update 12:27 uur


Update 12:48 uur

De containers staan weer op de vrachtwagen en we zijn druk bezig met puinruimen. Zodra we daar klaar mee zijn, gaan we aan de slag het schoonmaken van het wegdek en het vullen van de gaten in het asfalt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Opruimwerkzaamheden A16


Update 13:30 uur

De afhandeling van het ongeval is in volle gang. De vertraging op de A16 richting Rotterdam loopt op tot boven de 30 minuten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Afhandeling A16

Update 14:35 uur

Het ongeval is eerder dan verwacht afgehandeld en de weg is dan ook zojuist vrijgegeven. Vanavond na de spits gaan we verder met het herstellen van de vangrail en de middenberm. De weg blijft naar verwachting open, wel dien je rekening te houden met een dichte rijstrook tijdens de werkzaamheden. Dit is de laatste update.