Nieuws

A16 dicht bij knooppunt Ridderkerk na ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval gebeurde rond 17:00 uur en bij het incident is een voertuig op zijn dak beland. De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het incident.

Verder leiden we om vanaf knooppunt Terbregseplein via de A20, A4, A15, A29, A59 en A17. Meerdere hulpdiensten zijn aanwezig, waaronder de brandweer en ambulance.

Tekst gaat verder onder de foto's.

a126 incidnet

a16 dichtss

Update 17:44 uur

De zoab-cleaner is aanwezig voor schoonmaakwerkzaamheden. Naar verwachting is de weg rond 20:30 uur vrij. Houd tot die tijd rekening met extra reistijd en omleidingen vanuit Rotterdam richting het zuiden.

Update 18:05 uur

Het ongeval zorgt voor veel vertraging rondom Rotterdam. Zo heb je op de A15 richting Gorinchem/Ridderkerk bijna een vertraging als je vanuit Europoort komt.

Ook op de A16 dienen weggebruikers rekening te houden met extra reistijd. Daar loopt de vertraging op tot ongeveer een uur.

Tekst gaat verder onder de foto.

file A15


Update 18:15 uur

Het ingesloten verkeer op de A16 leiden we weg. Dit zijn voertuigen die voor het incident stilstaan.

Update 18:51 uur

Door het ongeval kon het verkeer vanuit Europoort (A15) niet de A16 op richting Ridderkerk/Breda, maar die verbindingsweg is zojuist weer vrijgegeven. Zo kunnen weggebruikers langs het incident.

Update 19:02 uur

De politie is druk bezig met het onderzoek. Hiermee achterhalen ze de oorzaak van het incident. Ook staat het voertuig inmiddels op de berger en de zoab-cleaner is druk bezig met schoonmaakwerkzaamheden. De vertraging op de A15 vanuit Europoort is nog flink en bedraagt zo'n 50 minuten. Het ingesloten verkeer op de A16 is ook weggeleid.

VOA A16

aqww

aafq

Update 20:15 uur

De politie heeft het onderzoek afgerond en de berger heeft het betrokken voertuig
geborgen. Ook zijn de schoonmaakwerkzaamheden van de zoab-cleaner afgerond. Zowel de hoofd als parallelbaan van de A16 zijn weer vrijgegeven voor verkeer richting Breda. De omleiding is ook ingetrokken. Dit is de laatste update.