Nieuws

Extra drukte verwacht: start herfstvakantie

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Dit weekend verwachten we extra recreatieverkeer vanwege de start van de vakantie. Daarnaast kan een ongeval, pechgeval of werkzaamheden ervoor zorgen dat de vertraging sneller oploopt. Ga je de weg op? Check dan de actuele info over jouw route via deze pagina.

Werkzaamheden

Dit weekend vinden er ook geplande werkzaamheden plaats. De combinatie van omrijdend verkeer en recreatieverkeer kan voor extra drukte zorgen op de omleidingsroutes.

Zo werken we onder meer op de A73. Van donderdagavond 17 oktober tot maandagochtend 21 oktober is de weg richting het zuiden afgesloten tussen de knooppunten Zaarderheiken en afrit Venlo-Zuid (16). We voeren spoedwerkzaamheden uit aan het asfalt.

Ook is tijdens de herfstvakantie, van donderdagavond 17 oktober tot vrijdagochtend 25 oktober, de A58 richting Roosendaal dicht. We voeren onderhoud uit tussen de knooppunten Zoomland en De Stok.

Het volledige overzicht van de werkzaamheden dit weekend vind je hier.

Cijfers van vorig jaar

In 2022 en 2023 zagen we tijdens de donderdag- en vrijdagavondspits voor de start van de vakantie extra drukte op de snelwegen.

Vorig jaar stond er tijdens de donderdagavondspits voor de start herfstvakantie (13 oktober 2023) zo'n 600 kilometer file. Vrijdagavond (14 oktober 2023) hadden we een spitspiek van ruim 500 kilometer file. Een spitspiek is het drukste moment van de spits.

Dit jaar gaat eerst regio Zuid met vakantie (19 t/m 27 oktober). De week erop zijn de regio's Midden en Noord aan de beurt (26 oktober t/m 3 november).