Nieuws

Haringvliegbrug (A29) dicht na ongeval

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Het ongeval vond rond 16:35 uur plaats op de Haringvlietbrug richting Rotterdam. De weg is daar volledig versperd. Om de hulpdiensten voldoende ruimte te geven is richting het zuiden de linkerrijstrook afgesloten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

har

Update 17:14 uur:

De hulpverlening is inmiddels in volle gang. Hierna volgt ook een politieonderzoek. Pas daarna kan begonnen worden aan het bergen van de betrokken voertuigen. De weg blijft daarom voorlopig dicht. Verkeer wordt vanaf knp. Sabina omgeleid via de A59, A17 en A16. Weggebruikers moeten wel rekening houden met extra drukte en vertraging om de omleidingsroute.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

140 - RWS-01

Update 17:51 uur:

Inmiddels wordt het ingesloten verkeer op de A29 teruggeleid, zodat ook zij hun weg kunnen vervolgen. Ook is richting knooppunt Sabina de linkerrijstrook weer vrij. Pas als al het ingesloten verkeer weg is kan de politie beginnen aan het ongevalsonderzoek. Richting Rotterdam blijft de weg daarom voorlopig dicht.

Update 18:59:

De hulpdiensten zijn nog steeds druk bezig met het terugleiden van ingesloten verkeer. Zodra de laatste auto's weg zijn kan de politie beginnen met het sporenonderzoek. Tot die tijd moet verkeer omrijden via de A17 en A16

Tekst gaat verder onder de afbeelding

C62

Update 19:24 uur:

Het ingesloten verkeer is nu allemaal weggeleid, en het onderzoek in volle gang. Waarom zo'n onderzoek noodzakelijk is en hoe dat in z'n werk gaat zie je hier. Pas als het onderzoek klaar is kan begonnen worden met het bergen van de betrokken voertuigen. We verwachten de weg daarom pas in de loop van de avond vrij te kunnen geven.

Update 20:33 uur:

De politie is klaar met het onderzoek en de bergingswerkzaamheden verlopen voorspoedig. We verwachten de weg rond 22:00 uur weer vrij te kunnen geven. Dit was de laatste update.

C622