Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A10 richting Amsterdam-Noord: werkzaamheden Zeeburgerbruggen

Van zaterdag 20 juli 22:00 uur tot woensdag 14 augustus 23:59 uur is de buitenring van de A10 richting Amsterdam-Noord dicht tussen knooppunt Watergraafsmeer en afrit S115 Durgerdam. De op- en afrit S114 IJburg/Zeeburg (richting Amsterdam-Noord) zijn ook dicht. De oprit van de S115 blijft open voor het verkeer richting Zaanstad en Purmerend.

Tijdens de werkzaamheden vervangen we de voegen en het asfalt op de Zeeburgerbruggen. We voeren ook meteen onderhoud uit aan de naastgelegen Zeeburgertunnel.

Als de buitenring is afgesloten, wordt het verkeer omgeleid via de binnenring. Hier lees je meer over de werkzaamheden op de A10 Noord.

A15 richting Gorinchem: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 9 augustus 22.00 tot vrijdag 16 augustus 05.00 is de A15 richting Nijmegen dicht tussen Papendrecht (N3) en knooppunt Gorinchem. Tijdens de werkzaamheden voeren we groot onderhoud uit. Zo vervangen we onder andere het asfalt.

Het verkeer komende vanuit Rotterdam wordt omgeleid via de A16/A59, of via de A20 en A12. Hier lees je meer over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

A73 richting Maastricht: grootschalige werkzaamheden aan de Roertunnel en de Tunnel Swalmen

Van woensdag 31 juli 06:00 uur tot woensdag 14 augustus 21:00 uur is de A73 dicht tussen knooppunt Tiglia en Linne. Er vindt groot onderhoud plaats aan de veiligheidsinstallaties van de Roertunnel en de Tunnel Swalmen.

Het verkeer wordt grootschalig omgeleid via de A67, A2 en de N273. Ook zijn er regionale en lokale omleidingsroutes actief. In dit artikel lees je meer over wat we doen bij de tunnels.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.