Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 richting Den Bosch: asfalteringswerkzaamheden

Van donderdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A2 dicht tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Everdingen. We voeren werkzaamheden uit aan het asfalt, zo zijn we bezig om het huidige asfalt te vervangen door stiller asfalt.

Het verkeer richting Den Bosch wordt vanaf knooppunt Oudenrijn omgeleid via de A12/A27. Naar aanleiding van de werkzaamheden van vorig weekend worden er extra maatregelen getroffen om de verkeersdrukte rondom Nieuwegein te beperken. Meer informatie over de werkzaamheden vind je op onze website en in in deze video.

A10 richting Amsterdam-Oost: werkzaamheden Zeeburgerbruggen

Van donderdag 15 augustus 00:01 uur tot maandag 9 september 05:00 uur is de A10 (binnenring) dicht tussen oprit Durgerdam en knooppunt Watergraafsmeer. De op- en afrit S114 IJburg/Zeeburg (richting Amsterdam-Noord) is dicht. De oprit van de S115 richting Zaanstad en Purmerend blijft open.

Als de binnenring is afgesloten, wordt het verkeer omgeleid via de buitenring.

We vervangen de voegen en het asfalt. Ook voeren we onderhoud uit in de Zeeburgertunnel. Hier vind je meer informatie over wat we doen aan de Zeeburgerbruggen.

A15 richting Rotterdam: asfalteringswerkzaamheden

Van donderdag 22 augustus 05:00 uur tot maandag 26 augustus 05:00 uur is de A15 richting Rotterdam dicht tussen Papendrecht (N3) en knooppunt Ridderkerk-Zuid. Tijdens de werkzaamheden voeren we groot onderhoud uit. Zo vervangen we onder andere het asfalt.

Verkeer vanuit het oosten wordt omgeleid via de A12, A50, A59 of via de N3/A16. Hier lees je meer over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.

A59 richting Zierikzee: onderhoudswerkzaamheden

Van dinsdag 20 augustus 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A59 dicht tussen knooppunt Noordhoek en knooppunt Sabina. De werkzaamheden horen bij het regulier onderhoud dat we laten uitvoeren.

Het verkeer vanuit Dordrecht richting Bergen op Zoom/Tholen wordt omgeleid via de A17, A58 en A4 en vanuit Dordrecht richting Zierikzee leiden we om via de A17, N268 en A4. Het verkeer vanuit Roosendaal richting Rotterdam wordt omgeleid via de A17 en A16. Hier lees je meer over de werkzaamheden en omleidingsroutes.

A59 richting Den Bosch: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A59 dicht tussen de knooppunten Paalgraven en Hintham. Er wordt regulier onderhoud uitgevoerd, onder andere aan het asfalt op dit traject.

Het verkeer vanuit Nijmegen/Arnhem richting Den Bosch wordt omgeleid via de A15 en A2. Komend vanuit Wijchen en Oss wordt het verkeer richting Den Bosch, Tilburg en Breda omgeleid via de A50 en de N279. In dit artikel lees je meer informatie over de werkzaamheden.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.