Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 richting Den Bosch: asfalteringswerkzaamheden

Van donderdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A2 dicht tussen knooppunt Oudenrijn en Vianen. Tijdens de werkzaamheden vervangen we het huidige asfalt door stiller asfalt.

Het verkeer richting Den Bosch wordt vanaf knooppunt Oudenrijn omgeleid via de A12 en A27. Naar aanleiding van de werkzaamheden van afgelopen weekenden worden er extra maatregelen getroffen om de verkeersdrukte rondom Nieuwegein te beperken.

Meer informatie over de werkzaamheden vind je hier en in deze video.

A10 richting Amsterdam-Oost: werkzaamheden Zeeburgerbruggen

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur uur is de A10 (binnenring) dicht tussen knooppunt Coenplein en knooppunt Watergraafsmeer. Ook de op- en afrit S114 IJburg/Zeeburg (richting Amsterdam-Noord) is afgesloten. De oprit van de S115 richting Zaanstad en Purmerend blijft open. Ook afrit S118 blijft open voor verkeer.

Tijdens de afsluiting werken we aan twee projecten. We voeren onderhoud uit aan de Zeeburgerbruggen en in de naastgelegen Zeeburgertunnel. Ook vervangen we de geluidschermen op de binnenring van de A10 Noord.

Als de binnenring is afgesloten, wordt het verkeer omgeleid via de buitenring.

Hier lees je meer informatie over de werkzaamheden aan de Zeeburgerbruggen. Meer informatie over de werkzaamheden aan de geluidschermen lees je in dit artikel.

A15 richting Nijmegen: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A15 dicht tussen aansluiting Rotterdam-IJsselmonde en knooppunt Ridderkerk. De parallelrijbaan vanaf aansluiting Rotterdam-IJsselmonde (20) richting Ridderkerk is wel open. Vanaf de parallelrijbaan is de A16 richting Rotterdam-Noord ook bereikbaar.

Vanaf de A15 wordt het verkeer vanaf knooppunt Vaanplein richting Rotterdam-Noord/Utrecht en richting Nijmegen/Breda/Dordrecht omgeleid via de parallelbaan van de A16. Vanaf de A29 wordt het verkeer richting Utrecht/Nijmegen vanaf knooppunt Vaanplein omgeleid via de A15, A4 en A20. Vanaf de A15 wordt het verkeer richting Utrecht/Nijmegen vanaf knooppunt Benelux omgeleid via de A4 en A20.

Meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes vind je hier.

A59 richting Den Bosch: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A59 dicht tussen oprit Waalwijk (27) en knooppunt Empel. Er worden reguliere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, waarbij we onder andere onderhoud uitvoeren aan de verharding.

Voor het verkeer komend vanuit Rotterdam/Breda, Utrecht, Waalwijk en Raamsdonkveer zijn er verschillende omleidingen ingesteld richting Den Bosch en Nijmegen.

Meer informatie over de werkzaamheden en de exacte omleidingen vind je hier.

A73 richting Venlo en Nijmegen: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A73 afgesloten tussen knooppunt Het Vonderen en afrit Maasbree (14). Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 12:00 is ook de 61/A74 dicht tussen oprit Kaldenkirchen (Duitsland) (2) en knooppunt Tiglia richting Venlo en Nijmegen.

Het verkeer ter hoogte van knooppunt Het Vonderen richting Venlo en Venray wordt omgeleid via de A2, A67 en A73. Het verkeer op de A73 ter hoogte van Roermond in de richting van Venlo en Nijmegen wordt omgeleid via de N280, N273 en A73. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Hier lees je meer over de werkzaamheden op de A73.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.