Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 richting Den Bosch: grootschalige werkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A2 dicht tussen knooppunt Oudenrijn en Vianen. We vervangen het asfalt op het traject knooppunt Oudenrijn – knooppunt Everdingen.

Het verkeer wordt omgeleid via de A12 en A27. Hier lees je meer over de werkzaamheden die tot het eind van de maand plaatsvinden op de A2.

A4 in beide richtingen: werkzaamheden Ketheltunnel

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A4 dicht tussen knooppunt Kethelplein en Delft (14). In de richting Den Haag is ook de toerit Schiedam-Noord (10) op de A20 afgesloten. We voeren onderhoud uit in de Ketheltunnel.

Verkeer wordt omgeleid via de N470, A13 en A20 en vice versa. Houd er rekening mee dat er dit weekend ook werkzaamheden plaatsvinden op de A4 richting Den Haag tussen het Limesaquaduct en Leidschendam (8).

Meer informatie over de werkzaamheden in de Ketheltunnel vind je hier.

A4 richting Den Haag: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A4 dicht tussen het Limesaquaduct en Leidschendam (8). Tijdens de werkzaamheden worden er onder andere oneffenheden in het asfalt 'gladgestreken'.

Het verkeer kan via de parallelbaan en wordt grootschalig omgeleid via de A44. Let op dat er op hetzelfde moment ook werkzaamheden zijn in de Ketheltunnel (A4).

Hier lees je meer over deze werkzaamheden op de A4.

A10 richting Amsterdam-Oost: werkzaamheden Zeeburgerbruggen

Van donderdag 15 augustus 00:01 uur tot maandag 9 september 05:00 is de A10 (binnenring) dicht tussen oprit Durgerdam en knooppunt Watergraafsmeer. De op- en afrit S114 IJburg/Zeeburg (richting Amsterdam-Noord) is dicht. De oprit van de S115 richting Zaanstad en Purmerend blijft open.

Als de binnenring is afgesloten, wordt het verkeer omgeleid via de buitenring.

De voegen en het asfalt wordt vervangen en ook voeren we onderhoud uit in de naastgelegen Zeeburgertunnel. Hier lees je meer over de werkzaamheden aan de Zeeburgerbruggen.

A15 richting Nijmegen: asfalteringswerkzaamheden

Van donderdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A15 dicht tussen knooppunt Deil en Tiel (afrit 33a). Het groot onderhoud bestaat uit het vervangen van asfaltverharding en het aanbrengen van markeringen en detectielussen. Ook voeren we werkzaamheden uit aan de viaducten op dit traject.

Het verkeer wordt omgeleid via de A2, A27, A12 en A50 of via de A2, A59 en A50. Meer informatie over de werkzaamheden vind je hier.

A58 richting Tilburg/Eindhoven: grootschalig onderhoud

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A58 dicht tussen knooppunt Sint Annabosch en afrit Tilburg-Reeshof (12). Ook de tussengelegen op- en afritten en verzorgingsplaatsen, parkeergelegenheden en tankstations zijn gesloten.

Er zijn verschillende omleidingen van kracht voor het verkeer vanuit Utrecht/Breda, Rotterdam/Antwerpen en Roosendaal. De omleidingsroutes en meer informatie over deze werkzaamheden vind je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.