Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A27 richting Breda/Tilburg: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A27 dicht tussen knooppunt Hooipolder en knooppunt Sint-Annabosch. De werkzaamheden horen bij het regulier onderhoud dat we uitvoeren, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail.

Het verkeer richting Breda en Antwerpen wordt omgeleid via de A59 en A16. Het verkeer richting Tilburg volgt de omleiding via de A59 en N261. Meer informatie over de werkzaamheden lees je hier.

A29 in beide richtingen: werkzaamheden Heinenoordtunnel

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de Heinenoordtunnel (A29) in beide richtingen dicht. We voeren grootschalige reconstructie uit aan de technische systemen van de tunnel.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15, A16 en A17 en vice versa. Lokaal verkeer de Hoeksche Waard in of uit wordt omgeleid via de A16 en N217 (Kiltunnel) en vice versa. De Kiltunnel is tijdens deze afsluiting tolvrij in beide richtingen.

Meer informatie over deze afsluiting van de Heinenoordtunnel vind je hier. Hier vind je de planning van de afsluitingen.

A32 richting Wirdum: asfalteringswerkzaamheden

Van zaterdag 03:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A32 dicht tussen Heerenveen-Zuid (10) en knooppunt Heerenveen. We vervangen het asfalt op de hoofdrijbaan.

Het verkeer wordt ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek grootschalig omgeleid via de N50, A6 en A7. Het regionale verkeer op de A32 wordt bij Wolvega omgeleid via de N351, N380, N381 en A7.

N31 richting Drachten: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur is de N31 dicht tussen knooppunt Werpsterhoek en afslag Leeuwarden-Oost. Het wegdek wordt opnieuw geasfalteerd.

Het verkeer richting Drachten wordt omgeleid via de A32 en A7. Er gelden ook lokale omleidingsroutes. Hier lees je meer over de werkzaamheden op de N31.

N33 in beide richtingen: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 19:00 uur tot maandag 06:00 uur is de N33 in beide richtingen dicht tussen Assen en Siddeburen.

Het verkeer richting Eemshaven wordt bij knooppunt Assen omgeleid via de A28 en A7 en bij knooppunt Zuidbroek via de A7 en N362.
Het verkeer richting Assen wordt bij aansluiting Siddeburen omgeleid via de N387, A7 en A28 en bij knooppunt Zuidbroek via de A7 en A28. Ook zijn er lokale omleidingsroutes ingesteld.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.