Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A1 richting Apeldoorn: grootschalig onderhoud

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A1 dicht tussen Barneveld en Stroe. Er wordt grootschalig onderhoud uitgevoerd waarbij we onder andere het asfalt vervangen en markeringen en detectielussen aanbrengen.

Het verkeer vanuit Amsterdam richting Apeldoorn/Hengelo wordt omgeleid via de A6 of A28 en A50. Vanuit Barneveld richting Apeldoorn/Hengelo leiden we om via de A30, A12 en A50. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

A2 richting Den Bosch: grootschalig onderhoud

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A2 dicht tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Everdingen. Er wordt grootschalig onderhoud uitgevoerd en nieuw asfalt aangebracht.

Het verkeer wordt omgeleid via de A12 en A27 en er gelden verschillende adviesroutes. Meer informatie over de werkzaamheden en de planning vind je hier.

A4 richting Bergen op Zoom: onderhoudswerkzaamheden

Van donderdag 19 september 21:00 uur tot maandag 23 september 05:00 uur is de A4 dicht tussen knooppunt Sabina en afrit Bergen op Zoom-Noord (27). We voeren onderhoud uit aan het asfalt.

Het verkeer richting Bergen op Zoom wordt vanaf knooppunt Sabina omgeleid via de A59, A17 en A58. Hier lees je meer over deze werkzaamheden.

A10 Zuid richting Utrecht/Hengelo: bouwwerkzaamheden Project Zuidasdok

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A10 Zuid dicht tussen knooppunt Badhoevedorp en afrit S108 Amsterdam Oud-Zuid. Er vinden meerdere weekendafsluitingen plaats om de A10 Zuid te kunnen verbreden.

Het verkeer wordt omgeleid via verschillende routes. Hier lees je meer over de werkzaamheden dit weekend en meer informatie over het project Zuidasdok vind je hier.

A58 richting Eindhoven: grootschalig onderhoud

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A58 dicht tussen knooppunt De Baars en knooppunt Batadorp. Er wordt groot onderhoud uitgevoerd aan het asfalt op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven. Dit valt onder het regulier onderhoud dat we uitvoeren op het wegennet, viaducten, bruggen en tunnels.

Het verkeer richting Eindhoven wordt omgeleid via de A65/N65 en A2. In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden op de A58.

N31 richting Drachten: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur is de N31 dicht tussen knooppunt Werpsterhoek en afslag Leeuwarden-Oost. Gedurende een aantal weekendafsluitingen wordt het wegdek opnieuw geasfalteerd.

Het verkeer in de richting van Drachten wordt omgeleid via de A32 en A7. Daarnaast zijn er ook lokale omleidingsroutes van kracht. Hier vind je meer informatie over deze werkzaamheden.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.