Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

A2 richting Den Bosch: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A2 dicht tussen knooppunt De Hogt en knooppunt Batadorp. Ook is de verbindingsweg A67/A2 ter hoogte van knooppunt De Hogt vanuit Venlo en Maastricht dicht richting Tilburg. We voeren grootschalig onderhoud uit aan het asfalt.

Het verkeer ter hoogte van knooppunt Leenderheide richting Amsterdam, Den Bosch en Tilburg wordt omgeleid via de N2n richting afrit 29 tot en met 33. Het verkeer ter hoogte van knooppunt De Hogt richting Amsterdam, Den Bosch en Tilburg wordt omgeleid via de N2n richting afrit Meerhoven-Zuid (30a).

Meer informatie over de werkzaamheden vind je in dit artikel.

A2 richting Eindhoven: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A2 dicht tussen knooppunt Kruisdonk en afrit Elsloo (49). De verbindingsweg A79/A2 ter hoogte van knooppunt Kruisdonk vanuit Heerlen is dicht richting Eindhoven.

Het verkeer vanuit Maastricht richting Eindhoven wordt omgeleid via de A79, A76 en A2.

Lees hier meer over het onderhoud dat we uitvoeren op de A2 richting Eindhoven.

A4 richting Vlissingen en Antwerpen: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A4 dicht tussen knooppunt Zoomland en afrit Hoogerheide (30). We voeren reguliere onderhoudswerkzaamheden uit.

Het verkeer vanuit Roosendaal richting Middelburg en Vlissingen wordt omgeleid via de A4, N257, N59, N256 en A58. Het verkeer vanuit Breda/Dordrecht richting Middelburg en Vlissingen leiden we om via de A59, A4/A59, N59, N256 en A58. Het verkeer vanuit Rotterdam richting Antwerpen wordt omgeleid via de A58, N262 en N117(B).

In dit artikel lees je meer over deze werkzaamheden op de A4.

A6 richting Emmeloord: onderhoud aan de brug

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A6 dicht tussen knooppunt Joure en Sint Nicolaasga (19).

Het verkeer op de A7 komende uit de richting van Drachten/Heerenveen in de richting van Lelystad wordt vanaf knooppunt Heerenveen omgeleid via de A32 en A28.

A7 richting Groningen: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 06:00 uur is de A7 dicht tussen Hoogkerk en Groningen-West. De afrit 35 Hoogkerk blijft open. Op de andere rijbaan, voor het verkeer van Groningen richting Hoogkerk/Drachten is één rijstrook dicht. We voeren werkzaamheden uit aan het viaduct over de Peizerweg.

Het verkeer op de A7 bij Drachten wordt grootschalig omgeleid via N381 en A28. Ook zijn er lokale omleidingen van kracht.

Meer informatie over deze werkzaamheden vind je hier. De werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Aanpak Ring Zuid, hier lees je meer over dit project.

A10 Zuid richting A4 Schiphol/Rotterdam: bouwwerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A10 Zuid (binnenring) dicht tussen knooppunt Amstel en knooppunt De Nieuwe Meer. Ook is de A10 Oost (binnenring) dicht ter hoogte van knooppunt Watergraafsmeer.

Het verkeer richting Schiphol/Rotterdam wordt omgeleid via de A9 of via de A10 Noord en A5. Het verkeer vanaf knooppunt Watergraafsmeer richting A10 Zuid wordt omgeleid via de A10 Noord en A5 of via de A9. Hier vind je een interactieve kaart met de omleidingsroutes.

In dit artikel lees je meer over de werkzaamheden. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Zuidasdok. Er vinden komende tijd meerdere weekendafsluitingen plaats, meer informatie vind je hier.

A15 richting Nijmegen: onderhoudswerkzaamheden

Van donderdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A15 dicht tussen knooppunt Deil en Tiel-West (afrit 32a). We voeren groot onderhoud uit aan het asfalt en brengen markeringen en dectielussen aan.

We leiden het verkeer om via de A2, A27, A12 en A50 of via de A2, A59 en A50.

Meer informatie over deze werkzaamheden vind je in dit artikel.

A15 richting Dordrecht: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A15 dicht tussen knooppunt Vaanplein en knooppunt Ridderkerk. We zijn bezig met het vernieuwen van het asfalt op het traject Ridderkerk – Deil.

Het verkeer richting Dordrecht wordt omgeleid via de A16 en N3.

Houd er ook rekening mee dat dit weekend ook de A15 in beide richtingen is afgesloten tussen Brielle (12) en Welplaatweg (15). Meer informatie over beide afsluitingen vind je hier.

A15 in beide richtingen: bouwwerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A15 dicht tussen op- en afrit Brielle (12) en Welplaatweg (15). De op- en afritten gaan al om 21:00 uur dicht. Deze werkzaamheden voeren we uit ter voorbereiding van de openstelling van de nieuwe Blankenburgverbinding (A24).

Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de N218 en N57.

Deze werkzaamheden vinden tegelijkertijd plaats met de werkzaamheden tussen de knooppunten Vaanplein en Ridderkerk. Hier lees je meer over beide afsluitingen.

N31 richting Leeuwarden: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur is de N31 dicht tussen afslag Leeuwarden-Oost en knooppunt Werpsterhoek. Er worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd op dit traject.

Het verkeer richting Harlingen wordt omgeleid via de A7 en A32. Daarnaast zijn er ook nog lokale omleidingen van kracht.

Hier lees je meer over wat we doen tijdens de werkzaamheden.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.