Nieuws

Hier werkt Rijkswaterstaat dit weekend aan de weg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Hieronder zie je een overzicht van de werkzaamheden waarbij we dit weekend de nodige vertraging verwachten. Daaronder lees je wat we precies waar gaan doen, en wanneer. Ga je op pad, check dan voor vertrek of je hinder op jouw route kunt verwachten.

Overzichtskaart wegwerkzaamheden week 40 2024

A1 richting Apeldoorn: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot zaterdag 05:00 uur is de A1 dicht tussen knooppunt Hoevelaken en Barneveld. Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is in knooppunt Hoevelaken de verbindingsweg vanuit Utrecht A28 naar de A1 richting Apeldoorn dicht. Naast de asfalteringswerkzaamheden voeren we ook regulier onderhoud uit.

Het verkeer richting Apeldoorn wordt omgeleid. Meer informatie over de werkzaamheden vind je hier.

A4 richting Amsterdam: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 23:00 uur tot zondag 02:00 uur is de parallelbaan van de A4 dicht tussen Hoofddorp-Zuid (3a) en knooppunt De Hoek. Ook is de verbindingsweg naar de A5 richting Haarlem afgesloten. Verkeer richting Amsterdam kan gebruikmaken van de hoofdrijbaan.

Het verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid.

A9 richting Diemen: wegwerkzaamheden

Van vrijdag 20:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A9 dicht tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht.

Het verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en A2. Hier lees je meer over de werkzaamheden die we uitvoeren op dit traject.

A10 Zuid richting A4 Schiphol/Rotterdam: bouwwerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A10 Zuid dicht tussen de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer. Ook is de A10 vanaf knooppunt Watergraafsmeer richting de A10 Zuid dicht. Oprit S111 naar de A10 is ook afgesloten.

Het verkeer richting Schiphol/Rotterdam wordt omgeleid via de A9 of via de A10 Noord en A5. Het verkeer vanaf knooppunt Watergraafsmeer richting A10 Zuid wordt omgeleid via de A10 Noord en A5 of via de A9. Een interactieve kaart met de omleidingsroutes vind je hier.

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Zuidasdok. Hier lees je meer over de werkzaamheden dit weekend.

A15 parallelbaan richting Europoort: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de parallelbaan A15 dicht tussen Ridderkerk en Rotterdam-IJsselmonde. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de asfalteringswerkzaamheden die we uitvoeren op het traject tussen Ridderkerk en Deil.

Het verkeer wordt omgeleid via af- en toerit Rotterdam-Charlois. Bij grote drukte worden alternatieve routes aangegeven op de informatiepanelen langs de weg. Meer informatie over de werkzaamheden lees je in dit artikel.

Houd er rekening mee dat er in dit weekend ook werkzaamheden plaatsvinden op de A27 richting Breda tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Hooipolder.Bovenkant formulier

A27 richting Breda: onderhoudswerkzaamheden

Van vrijdag 21:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A27 richting Breda dicht tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Hooipolder. Op de A27 richting Utrecht is in de nachten één rijstrook dicht tussen Werkendam en knooppunt Gorinchem. In de nacht van vrijdag op zaterdag duurt de rijstrookafsluiting tot 12:00 uur.

Het verkeer richting Breda wordt vanaf wordt vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid via de A15, N3, A16 en A59 of via de A15, A2 en A59. Verkeer in de gemeente Altena wordt lokaal omgeleid via de N267.

Hier lees je meer over de werkzaamheden op de A27 richting Breda. Let op dat er dit weekend ook werkzaamheden zijn op de A15 parallelbaan richting Europoort.

A27 richting Utrecht: asfalteringswerkzaamheden

Van vrijdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur is de A27 richting Utrecht dicht tussen de knooppunten Everdingen en Lunetten. Op de A27 richting Breda wordt zondag 1 rijstrook afgesloten tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Lunetten om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.

Het verkeer richting Utrecht wordt omgeleid via de A2 en A12. Het verkeer van en naar Nieuwegein en Vianen wordt omgeleid via de A2. Verkeer richting Houten leiden we om via de A12.

Meer informatie over deze werkzaamheden lees je hier.

Check, check, dubbelcheck

Ook bij minder grote werkzaamheden kun je onverhoopt in een file terechtkomen. Je doet er goed aan om voor vertrek alle actuele werkzaamheden te checken. Door incidenten kun je eveneens in een file terechtkomen. Check daarom voor vertrek de actuele verkeerssituatie.

In onze podcastserie Wegwijzer vertellen we je waarom we aan de weg werken en hoe dat in zijn werk gaat.

Weten hoe werkzaamheden tot stand komen? In onderstaande video leggen we uit welke partijen de werkzaamheden in goede banen leiden en welke stappen worden genomen.