Nieuws

Hinder door afrondende werkzaamheden op de brug bij Purmerend (A7)

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Daarvoor zijn er van vrijdag 11 tot en met woensdag 16 oktober diverse afsluitingen en minder rijstroken beschikbaar. Houd rekening met forse hinder en extra reistijd die kan oplopen tot een uur. Na de afrondende werkzaamheden is de brug vanaf woensdag 16 oktober weer helemaal beschikbaar en sterk genoeg voor al het verkeer.

Wanneer zijn er minder rijstroken beschikbaar in beide richtingen?

  • Van zaterdag 12 oktober 09:00 uur tot zaterdag 12 oktober 21:00 uur.
  • Van zondag 13 oktober 10:00 uur tot zondag 13 oktober 21:00 uur.

Op deze momenten is er op de brug in de A7 slechts 1 rijstrook in beide richtingen beschikbaar. Richting Hoorn is toerit Purmerend (5) dicht. Richting Amsterdam zijn toerit Purmerend Noord (4) en Purmerend (5) dicht.

Wanneer vinden de volledige wegafsluitingen in beide richtingen plaats?

  • Van vrijdag 11 oktober 21:00 uur tot zaterdag 12 oktober 09:00 uur.
  • Van zaterdag 12 oktober 21:00 uur tot zondag 13 oktober 10:00 uur.

Op deze momenten is de A7 in beide richtingen afgesloten. Richting Hoorn is de weg dicht tussen afrit Purmerend Zuid (4) en Purmerend (5). Richting Amsterdam is de weg dicht tussen afrit Purmerend Noord (6) en Purmerend Zuid (4). Daarnaast is in knooppunt Zaandam de verbindingsweg van de A8 naar de A7 richting Hoorn afgesloten.

Wanneer vindt de volledige wegafsluiting richting Amsterdam plaats?

  • Van maandag 14 oktober 20.00 uur tot dinsdag 15 oktober 04.00 uur.

Tijdens deze afsluiting is de A7 op de brug Purmerend in de richting van Amsterdam afgesloten tussen Purmerend Noord (6) en Purmerend Zuid (4).

Op de rijbaan richting Hoorn is dan maar 1 rijstrook beschikbaar en zijn toerit Purmerend Zuid (4) en afrit Purmerend (5) afgesloten.

Wanneer vindt de volledige wegafsluiting richting Hoorn plaats?

  • Van dinsdag 15 oktober 21.00 uur tot woensdag 16 oktober 05.00 uur.

Tijdens de afsluiting is de A7 op de brug Purmerend in de richting van Hoorn afgesloten tussen Purmerend Noord (6) en Purmerend Zuid (4). Daarnaast is in knooppunt Zaandam de verbindingsweg A8 naar de A7 richting Hoorn dicht.

Hoe leiden we om tijdens de werkzaamheden?

Verkeer wordt geadviseerd waar mogelijk gebruik te maken van de grootschalige omleidingsroutes via de A6 (verkeer van en naar het noorden van Nederland en de A9. Verkeer wordt ook omgeleid via de (provinciale) wegen N246/N246.

Tijdens de werkzaamheden overdag waarbij slechts 1 rijstrook per rijrichting beschikbaar is, adviseren wij weggebruikers vanwege verwachte drukte om ook van de grootschalige omleidingen gebruik te maken.

Tekst gaat verder onder het omleidingskaartje

RWS 24-0059 A7 Terugbouwweekend - advies en omleidingsroutes (002)

Hinder tijdens de werkzaamheden

Dat de werkzaamheden hinder opleveren is niet altijd te voorkomen. Houd rekening met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot een uur. We adviseren weggebruikers hun reisgedrag aan te passen indien mogelijk. Moet je toch de weg op? Volg dan de omleidingen.

Wat gaan we doen tijdens de werkzaamheden?

We brengen onder andere het wegmeubilair en de laatste deklaag asfalt aan en vervangen de tijdelijke (gele) belijning door definitieve (witte) belijning. Na deze werkzaamheden is de brug bij Purmerend (A7) weer open voor al het verkeer.

Meer info over de werkzaamheden lees je hier.

Credits foto in de thumbnail en banner van dit artikel: Mitchell van der Waart