Nieuws

Werkzaamheden op de A15 tussen de knooppunten Vaanplein en Ridderkerk en bij Rozenburg

Gepubliceerd op:  - Laatste update:

Wat gaan we doen tijdens de afsluiting tussen knooppunt Vaanplein en knooppunt Ridderkerk?

In 2024 vernieuwen we het asfalt en voegovergangen op de A15 tussen Ridderkerk en Deil. Daarnaast verlagen we de bermen en vervangen of herstellen we de vangrails. Na de weekendafsluiting eind september volgen in oktober nog drie weekendafsluitingen.

Verkeer richting Dordrecht leiden we tijdens de werkzaamheden om via de A16 en de N3, zie hieronder voor het omleidingskaartje.

Afsluiting A15 Knoopunt Ridderkerk week 39

Welke werkzaamheden voeren we uit bij Rozenburg?

Tegelijkertijd met het onderhoud aan de A15 voeren we ook werkzaamheden uit voor de nieuwe Blankenburgverbinding (A24). Op 7 december 2024 gaat de nieuwe snelweg open. Voor die tijd zijn nog werkzaamheden nodig, zoals het aansluiten van de nieuwe verbinding op de A15 in knooppunt Rozenburg. De eerste afsluiting van de A15 in beide richtingen is in het weekend van vrijdag 27 september 22:00 uur tot maandag 30 september 05:00 uur.

Tijdens de werkzaamheden leiden we verkeer in beide richtingen om via de N218 en de N57, zie onderstaand omleidingskaartje.

Afsluiting A15 Knoopunt Ridderkerk week 39 deel 2_v3

Hinder op de A15 bij Rozenburg

Vanaf maandag 30 september is er op de A15 bij Rozenburg geen plusstrook meer, in iedere rijrichting zijn 2 rijstroken in plaats van 3 rijstroken beschikbaar. De plusstroken worden weggehaald om de nieuwe aansluiting A24/A15 te kunnen maken. Dit betekent dat tot de openstelling van de A24 op 7 december, de A15 bij Rozenburg minder wegcapaciteit heeft. Tot de openstelling moeten weggebruikers tijdens de spits rekening houden met extra reistijd.

Werkzaamheden op de A15 in oktober

Na de wegwerkzaamheden in september wordt er in oktober nog 3 weekenden gewerkt aan het groot onderhoud van de A15:

  • Van vrijdag 4 oktober 21:00 uur tot maandag 7 oktober 05:00 uur is de parallelbaan A15 richting Europoort ter hoogte van Ridderkerk-Noord afgesloten. Ook is de verbindingsweg vanaf de A16 richting de A29 dicht.
  • Van vrijdag 18 oktober 22:00 uur tot maandag 21 oktober 05:00 uur is de A15/N3 afgesloten ter hoogte van Ridderkerk-Zuid.
  • Van vrijdag 25 oktober 22:00 uur tot maandag 28 oktober 05:00 uur zijn de verbindingswegen in knooppunt Deil afgesloten.

Tips om hinder te beperken

De werkzaamheden zullen in het weekend van 27 september tot en met 29 september voor hinder zorgen en dit is helaas niet altijd te voorkomen. Ga je in de regio op pad? Houd dan rekening met afsluitingen, omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur.

  • Pas, indien mogelijk, je reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Kies bijvoorbeeld voor een andere route, neem het openbaar vervoer of reis samen.
  • Volg de omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.
  • Plan je reis kort voor vertrek en raadpleeg de actuele verkeersinformatie.

Lees hier meer over de werkzaamheden op de A15 tussen de knooppunten Vaanplein en Ridderkerk en bij Rozenburg.